Tips voor IT-beveiliging om u en uw bedrijf veilig te houden

IT beveiliging

Als het gaat om de beveiliging van uw bedrijf, weet u waarschijnlijk dat u een IT-beveiligingsadviseur moet inhuren. Maar hoe zit het met de veiligheid van uw thuiskantoor? Of beter nog: hoe houdt u iedereen in uw gezin veilig tegen hackers? Uw thuiskantoor of persoonlijke leven gescheiden houden van uw werk is een geweldige manier om u te beschermen tegen cyberbedreigingen en onnodige stress te voorkomen wanneer u niet werkt. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het kan verleidelijk zijn om alle sappige details van uw bedrijf te delen op Facebook, Twitter en Linked In als een manier om iedereen op de hoogte en verbonden te houden. En hoewel dit op het eerste gezicht onschuldig lijkt, kan het ook gevaarlijk zijn als hackers toegang kunnen krijgen tot deze accounts. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je privéleven en je werk gescheiden te houden zonder dat dit ten koste gaat van je zichtbaarheid of privacy. Hier zijn vijf eenvoudige tips die u vandaag nog kunt gebruiken om uzelf te beschermen tegen cyberaanvallen:

Hou al je software up-to-date.

Dit is een basis. De grootste manier om gehackt te worden is het niet updaten van je software en beveiligingssoftware. De slechteriken zullen elk zwak punt in uw software vinden dat u niet hebt bijgewerkt. Als uw laptop, telefoon of ander apparaat oud en verouderd is, laat u een gat open dat hackers gemakkelijk kunnen uitbuiten. Het is het risico niet waard. Ook al gebruikt u misschien niet de nieuwste software, het is belangrijk om deze up-to-date te houden. Nieuwe softwarepatches vinden en dichten kwetsbaarheden die eerder bestonden. Dit helpt u veilig te blijven. Als u het nu niet gebruikt, loopt u in de toekomst risico's.

Gebruik altijd een wachtwoordmanager.

Het is verleidelijk om voor alles hetzelfde wachtwoord of dezelfde beveiligingsvraag en antwoord te gebruiken. Pas op dat u dit niet doet, vooral niet met gevoelige informatie zoals uw financiën of gezondheidsdossiers. Een wachtwoordmanager is een geweldige manier om unieke, veilige wachtwoorden te maken voor al uw online accounts. U kunt wachtwoordmanagers ook gebruiken om complexe wachtwoorden te maken, gebruikersnamen en adressen op te slaan en nog veel meer. Met een wachtwoordmanager voorkomt u dat u uw wachtwoorden vergeet en houdt u uw accounts veilig. Het is ook een geweldige manier om uw werk en privé gescheiden te houden omdat het de veiligheid van uw wachtwoorden drastisch verbetert. En wie weet redt het op een dag zelfs uw leven.

Maak alleen verbinding met vertrouwde netwerken.

Wanneer u op een openbare Wi-Fi zit, loopt u het risico dat gevoelige informatie wordt gestolen of gehackt. U moet verbinding maken met vertrouwde netwerken wanneer mogelijk, zoals die van uw huis of kantoor. Wees voorzichtig wanneer u zich op openbare netwerken bevindt, vooral in coffeeshops en andere plaatsen waar veel mensen zijn. Als u verbinding maakt met een netwerk op uw werk, kunt u beter uw werknetwerk gebruiken dan een openbaar netwerk. Als u zich op een openbaar netwerk bevindt, moet u een firewall en antivirusbescherming op uw laptop installeren. Dit zal u helpen uzelf te beschermen tegen virussen en hackers.

Voor meer tips en expertise over IT beveiliging kan je terecht bij Cyber Connects.