Mijn ervaring als grafisch ontwerper in Rotterdam

Grafisch vormgever Rotterdam
 

Rond de tijd dat mijn eerste baan als grafisch ontwerper kwam, was ik op zoek naar een creatieve carrière. Na een paar dingen geprobeerd te hebben, leek niets voor mij te werken. Tot ik op een dag op een vacature op een website stuitte en het klikte. Binnen twee weken na het online solliciteren kreeg ik de baan aangeboden! Dus wat veranderde er? Nou, Flipply is een app die je helpt gemakkelijk van baan te wisselen in de huidige markt. Het is ook niet zomaar een baan – het is jouw droombaan met flexibele werktijden! Na vier jaar als kantoormedewerker bij een groot bedrijf was het bijna routine geworden. Er zat geen uitdaging of voldoening in het simpelweg archiveren van rapporten en het afmaken van taken die elders al werden gedaan.

Waarom je je baan moet opzeggen om je passie te volgen

Ik weet het, je denkt waarschijnlijk: "Waar heeft hij het over? Een 9-tot-5 baan is een baan." Maar het is meer dan dat. Als je een baan hebt, heb je voortdurend te maken met de beperkingen van andermans idee van een goede baan. Als je iets creatiefs wilt doen, moet je een manier vinden om het buiten je baan om te doen. Ik mag bijvoorbeeld niet creatief zijn op mijn werk. Als ik een vergadering wil plannen voor 9 uur, moet ik zo normaal mogelijk doen, want voor alle anderen betekent 9 uur niets.

Het nadeel van voor jezelf werken

De meest voorkomende reden om je baan op te zeggen is het verlangen om je passie te volgen. Je houdt van ontwerpen, maar je wilt je dagen niet in een hokje doorbrengen met het maken van advertenties die je nooit zult zien. Je wilt een impact hebben op de wereld en een verschil maken in het leven van mensen. Dus neem je ontslag om je passie te volgen.

In theorie is dit briljant. Maar hoe lang zal het duren? Wat gebeurt er als je een gezin wilt stichten, of als de passie niet blijft duren? Hoe ga je de rekeningen betalen? Zul je gelukkig zijn? Kun je de eindjes aan elkaar knopen? Hoe lang duurt het voordat je weer je oude baan hebt?

Mijn ervaring als grafisch ontwerper in Rotterdam

Ik wilde al een tijdje mijn kantoorbaan opzeggen, maar ik had geen idee wat ik daarvoor in de plaats zou doen. Toen mijn ouders me vertelden over deze nieuwe app, solliciteerde ik met alles wat ik had. Ik wilde mezelf bewijzen dat ik het kon. Ik hield tenslotte van ontwerpen en grafische vormgeving. Dus waarom had ik mijn baan in de weg laten staan? Binnen een week had ik een gesprek en kreeg de baan aangeboden! Ik was extatisch. Vanaf dat moment ben ik parttime freelance gaan werkenals grafisch vormgever in Rotterdam. Zo kon ik mijn kantoorbaan en mijn freelanceklussen tegelijkertijd behouden.

De realiteit van je baan opzeggen om je passie te volgen

Het is al te gemakkelijk om in de val te lopen en te denken dat ontslag nemen je problemen zal oplossen. Het is als een magische oplossing. Je dacht dat het al je problemen zou doen verdwijnen, maar dat is niet zo. Wat je echt wilt doen is werken aan jezelf en een betere manier van leven vinden. Als je dat eenmaal doet, werken aan jezelf, zul je je een stuk beter voelen en zul je de wereld ook veel meer te bieden hebben.