5 slimme verlichtingsideeën voor uw huis

Slimme verlichting kan de sfeer in uw huis echt verbeteren. Van het gebruik van LED-lampen die energiezuinig zijn, tot het toevoegen van timers zodat u niet hoeft te onthouden wanneer uw lampen de hele dag aan en uit gaan. Slimme verlichting kan u ook helpen geld te besparen. Door lichten uit te schakelen wanneer ze niet nodig zijn of bewegingssensoren te gebruiken, kunt u aanzienlijk besparen op uw elektriciteitsrekening. Zelfs als u nog geen slimme verlichting in gedachten hebt, zijn er enkele geweldige manieren om uw huis te updaten met eenvoudige slimme functies. Met deze vijf ideeën kunt u in een mum van tijd een kamer vernieuwen, zonder dat het u veel geld kost of technische kennis vereist.

Slimme verlichting

Hang een reeks slimme lampen op

Slimme lampen bestaan al een tijdje, maar ze zijn nog relatief onbekend. Dat kan komen doordat ze een nieuwere technologie zijn, of door de beschikbare kleurmogelijkheden. Nieuwe ledlampen zijn energiezuinig, kosten op termijn minder en zijn aantrekkelijker voor het oog dan standaardlampen. Ze kunnen ook worden bediend met een app of een afstandsbediening. Wie een snoer lampen wil ophangen, kan het Philips Hue-ecosysteem uitproberen. Met een net van Hue-lampen kun je je verlichting aanpassen aan je stemming of activiteit. Kies uit een reeks kleuren of stel je verlichting in om je aan iets specifieks te herinneren. U kunt het zelfs gebruiken als een beveiligingslamp, zodat u niet hoeft te zoeken naar een schakelaar als u in het donker bent. Zoals u kunt zien, zijn er veel ongelooflijke voordelen van het installeren van slimme lampen in uw huis. Ze kunnen u geld besparen, uw werkdruk verlichten en u zelfs helpen gezonder te blijven door het juiste type verlichting te gebruiken wanneer u het nodig hebt.

Voeg een nachtlampje toe aan de kamer van uw kind.

De meeste slimme lampen hebben ook nachtlampjes. Je hoeft niet je hele huis aan te zetten om te zien wat er 's nachts in de kamer van je kind gebeurt. Een enkele slimme lamp is meer dan genoeg om een donkere kamer te verlichten. Als je een jong kind in huis hebt, kun je ook een nachtlampje toevoegen aan hun slaapkamer. Nachtrust is belangrijk voor hun groei en geestelijke gezondheid. Kinderen die niet genoeg slapen hebben meer kans op obesitas, Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder en worden vaker gepest op school. Een nachtlampje is een eenvoudige, goedkope manier om uw kind te helpen voldoende te slapen. Het is ook belangrijk voor de geestelijke gezondheid van uw kind. Slaapgebrek kan stemmingsstoornissen veroorzaken, zoals depressie en bipolaire stoornissen. Als u nog geen kind heeft, maar binnenkort in verwachting bent, kunt u ook nachtlampjes installeren in de slaapkamers van uw toekomstige kind. Zo kan uw kind wennen aan zijn kamer en de nieuwe omgeving, terwijl het ook schoon licht heeft om bij te kijken.

Insteon verlichtingscontroles voor uw huisautomatiseringssysteem.

Als u een Insteon domoticasysteem hebt, kunt u slimme verlichtingsbediening toevoegen aan uw bestaande installatie. Met behulp van Insteon domotica-apparaten kunt u lichten en apparaten in uw huis bedienen met uw telefoon of tablet. Dit kan u het gedoe van het handmatig in- en uitschakelen van de lichten elke dag besparen, en betekent dat u uw telefoon-app of domotica-controller niet hoeft te veranderen als u wilt dat het uw lichten bestuurt. U kunt de Insteon-hubs installeren in de stopcontacten in uw huis. Dit betekent dat u vervolgens uw lichten overal in huis kunt bedienen of een centrale hub hebt om uw hele huis te beheren. Dit is vooral handig als je een ouder huis hebt, waar de stopcontacten in verschillende kamers zitten. Met een Insteon hub in elke kamer, kunt u ze allemaal bedienen vanaf een enkele hub. Insteon verlichtingsbedieningen zijn ook geweldig als u slimme verlichting wilt toevoegen aan een bestaande woning waar geen hub is geïnstalleerd. U kunt lampen bedienen via een hub of de lampen beheren vanaf een enkele app.

Slotwoorden

Met zoveel voordelen is het geen wonder dat steeds meer mensen aan boord stappen van smart home-technologie. De volgende stap is uitzoeken hoe je er optimaal gebruik van kunt maken in je huis. Gelukkig hoef je niet ver te gaan. Deze vijf slimme verlichtingsideeën helpen u op weg, en als u ontdekt wat het beste werkt voor uw huis, kunt u nieuwe slimme functies toevoegen zodra deze beschikbaar zijn. Er zijn tal van manieren waarop u uw huis kunt updaten met slimme verlichting, en de enige beperking is uw verbeelding.